Bernt Wilhelmsson (Piano)
Lördag 12 januari 2019 kl 15:00
Tångaskolans aula

Franz Schubert
(1797 - 1828)
Impromptu op.90 nr 3 i Gess-Dur
 
Impromptu op.90 nr 4 i Ass-Dur
Wolfgang Amadeus Mozart
(1756 - 1791)
Sonat i c-moll KV 457
Molto Allegro
Adagio
Allegro assai

 

- PAUS -

 

Claude Debussy
(1862 - 1918)
Images bok 2
 
Cloches travers les feuilles
 
Et la lune descend sur le temple qui fut
 
Poissons d´or
Franz Liszt
(1811 - 1886)
Les jeux d´eaux à la villa d`Este
Frédéric Chopin
(1810 - 1849)
Polonaise-Fantasie op. 61

Bernt Wilhelmsson växte upp på Orust och började spela piano som nioåring. Han debuterade som solist i Beethovens ”Kejsarkonsert” tillsammans med Göteborgs Symfoniker 1997. Han har spelat som solist med pianokonserter av Mozart, Beethoven, Rachmaninov, Schumann, Gershwin och Stenhammar. Stravisnskijs pianokonsert spelade han nyligen med University of Gothenburg Symphony Orchestra under dirigent Giancarlo Andrettas ledning. Bernt konserterar frekvent med pianoaftnar, kammarmusikkonserter och romansackompanjemang.

Han har turnerat i Norden, Skottland, Frankrike, Tjeckien, USA och Kanada, Baltikum, Island, Argentina.

Under sina konsertbesök har han spelat in för musikradion i Estland, Lettland, Norge och Argentina. och vid en rad tillfällen för Sveriges Radio P2. På CD kan Bernt höras på skivbolaget Intim Musik med pianomusik av W. Stenhammar och E. Sjögren.

Bernt kan även höras på CD,n ”Mohlanders” där musiken från SVT,s drama Mohlanders finns inspelad. Bernt är Lektor i piano och kammarmusik på Högskolan för Scen och musik i Göteborg. Vid samma skola tog han sin musiker- och solistdiplomexamen. Bernt har även en pianolärarexamen från Ingesunds Musikhögskola och han har studerat privat för prof. Irina Zaritskaja i London och Noel Florez i Wien.

Bernt är en musikant som även spelar andra genrer och då ibland med dragspelet som instrument som i Tangosextetten Tangotica.