Øyvor Volle, violin
Karin Berggren, violin
Hanne Skjelbred, viola
Patrik Harryson, cello
Håvard Lysebo, flöjt
Philip Foster, horn

Lördag 9 november 2019 kl 15:00
Tullbrokyrkan

Wolfgang Amadeus Mozart
(1756 – 1791)
Kvintett för horn och stråkar Ess-dur K. 407
Allegro
Andante
Rondo Allegro
Alberto Ginastera
(1916 – 1983)
Impresiones de la Puna, för flöjt och stråkar

 

- PAUS -

 

Wolfgang Amadeus Mozart
(1756 – 1791)
Flöjtkvartett D-dur K. 285
Allegro
Adagio
Rondeau
Corrado Maria Saglietti
(1957 – )
Svit för horn och stråkar
Tango
Canzone
Speedy

Kvällens ensemble består av sex välmeriterade musiker från Norge, Sverige och Nya Zealand. Alla har en gedigen musikalisk bakgrund, i Göteborgs Symfoniker och Göteborgsoperans orkester.

Øyvor Volle är konsertmästare på Göteborgsoperan, primarie i välrenommerade Vertavokvartetten samt universitetslektor på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet.

Karin Berggren kom till Göteborg på 90-talet från Malmö symfoniorkester och arbetade först i Göteborgs symfoniker och sedan 1999 i andrafiolstämman på Göteborgsoperan. Karin är aktiv kammarmusiker i trio Daphne.

Hanne Skjelbred är stämledare på Göteborgsoperan, stämledare i Norska Kammarorkestern och har tidigare arbetat som stämledare i Svenska Kammarorkestern. Hanne undervisar på Göteborgs Universitet i kammarmusik och altfiol.

Patrik Harryson är solocellist vid Göteborgsoperan. Patrik framträder såväl som solist som kammarmusiker vid sidan av sitt ordinarie arbete i operaorkestern. Han spelar på en Jean Baptiste Vuillaume cello som Göteborgs operan äger.

Håvard Lysebo är alternernerande stämledare på flöjt i Göteborgs Symfoniker. Håvard har haft talrika solistuppdrag både i Sverige och internationellt. Håvard är universitetslektor på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet.

Philip Foster kom till Sverige 1993 och arbetade först i Musik i Väst blåskvintett i Borås och sedan 1997 som solohornist i Göteborgsoperans orkester. Philip är aktiv kammarmusiker i Göteborgs Blåsarkvintett och undervisar i horn och kammarmusik på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet.