Albion Quartet

Lördag 10 oktober 2020 kl 15:00
Argus, Argussalen

J. Haydn
Stråkkvartett op. 20 nr 5 i f-moll (Hob III:35)
F. Waley-Cohen
Dust (2019)
J. Brahms
Stråkkvartett nr. 3 i Bess-dur op. 67

Albion Quartet bildades 2016 på Royal Welsh College for Music and Drama i Cardiff, där musikerna fann varandra I en gemensam passion för stråkkvartettens emotionella kraft. Kvartetten leds av Tamsin Waley-Cohen, en av Storbritanniens ledande violinister. Efter en strålande debut 2017, där kvartetten väckte stor uppmärksamhet, följde konserter på välrenommerade scener som Concertgebouw i Amsterdam, Auditorium du Louvre i Paris, Wigmore Hall i London och i Town Hall i Birmingham.

Albion Quartet är exklusiva artister för skivbolaget Signum Records och deras kreativa nyfikenhet har lett till samarbeten med flera kompositörer som Kate Whitley och Freya Waley-Cohen, som även är syster till kvartettens primarie. Under turnén får vi bland annat höra ett verk av Freya, som uruppfördes sommaren 2019 Aldeburgh-festivalen.

Bland kvartettens instrument finner vi både en Stradivarius och Guarnerius.

Konserten arrangeras i samarbete med