Laura Michelin, flöjt
Roland Pöntinen, piano

Lördag 18 september 2021 kl 15:00
Argus, Argussalen

Francis Poulenc
Sonat för flöjt
Claude Debussy
Six Epigraphes Antiques
Erwin Schulhoff
Sonat för flöjt
Lili Boulanger
Nocturne och Cortége
Ingvar Lidholm
Solosonat för flöjt
Sven-Erik Bäck
Solosonat för flöjt
Max Reger
Violinsonat nr 5 Fiss-du
Sigfrid Karg-Elert
Sonat för flöjt Bess-dur
Olivier Messiaen
Le Merle Noir
André Jolivet
Sonat för flöjt

2020 års vinnare av det prestigefyllda solistpriset är flöjtisten Laura Michelin, en lovordad och flitigt anlitad solist som trots sin unga ålder spelat med flera nationella och internationella orkestrar. Nu tar hon tillsammans med den världskände pianisten Roland Pöntinen plats på Sveriges kammarmusikscener som årets solistprisvinnare.

"Laura Michelin har en alldeles sällsynt förmåga att fånga publiken med sitt utsökta artisteri. Med en djupt rotad musikalitet och ett utomordentligt hantverk lyfter hon musiken till högsta internationella nivå. Vi har fått uppleva en makalös kombination av briljant teknik, stor utstrålning och smittande spelglädje ...." – löd juryns motivering vid Solistprisfinalen i Berwaldhallen i Stockholm den 17 januari 2020.

Laura är uppvuxen i Norrköping och har fått all sin tidiga musikaliska utbildning där. Hon har sedan gymnasiet studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för prof. Tobias Carron och därefter i München för prof. Andrea Lieberknecht vid Hochschule für Musik und Theather.

På denna konsert ackompanjeras hon av Roland Pöntinen, som sedan sin debutkonsert med Kungliga filharmonikerna 1981 har etablerat sig som en av Sveriges mest virtuosa pianister och som solist på den internationella scenen. Roland har frekvent framträtt med några av de mest framstående orkestrarna runt om i världen, som London Symphony Orchestra, Orchestre de Paris och Los Angeles Philharmonic, och bjudits in till prestigefyllda festivaler som Schleswig-Holstein, Verbier och Mostly Mozart Festival i New York.

Roland har genom sin karriär uruppfört verk av bl.a. Sven-Erik Bäck, Veli-Matti Puumala och Anders Hillborg. 2002 tog han emot medaljen Litteris et Artibus av Kungl. Musikaliska akademin som ett erkännande av "framstående färdigheter inom det konstnärliga området".


Konserten arrangeras i samarbete med