Carion Wind Quintet
Dóra Seres, flöjt
Egils Upatnieks,oboe
Egíls Sefers, klarinett
David M.A.P. Palmquist, horn
Niels Anders Vesten Larsen, fagott

CPH22 – COPENHAGEN 2022
Lördag 24 september 2022 kl 15:00
Argus, Argussalen

Wolfgang Amadeus Mozart
(1756 – 1791 )
Divertimento No.1. in E flat major KV 113
arranged for woodwind quintet by David M.A.P. Palmquist
1. Allegro
2. Andante
3. Menuetto
4. Allegro
Terry Riley
(1935 – )
In C (1964)
Renate Stivrina
(1985 – )
A Cycle of Miniatures “A Man Without a Country”
composed for Carion Windquintet
1. Art
2. Paintings
3. The Doubts
4. Picasso
5. Giraffes

 

- PAUS -

 

 
I dreamed a Dream at night from “Codex Runicus” ca. 1300
arranged for woodwind quintet by David M.A.P.Palmquist 2022
Carl Nielsen
(1865 – 1931 )
Quintet Op.43
1. Allegro ben moderato
2. Menuetto
3. Praeludium: Adagio. Tema con variazioni. Un poco andantino

Den prisbelönta dansk-lettiska ensemblen ger publiken en verkligt unik och innovativ kammarmusikupplevelse. CARION fascinerar med sina noggrant koreograferade och dramatiserade framföranden av klassiska och moderna verk och lägger på så sätt en ny dimension till traditionella konsertevenemang.

Carions fräscha inställning till kammarmusik har lett till hyllade framträdanden på Europas mest prestigefyllda festivaler som Rheingau Festival, Kissinger Sommer, Beethovenfest Bonn, Bergen Festival och Louisiana Festival samt i Fjärran Östern.

Carion har släppt fem kritikerrosade inspelningar, inklusive fantastiska recensioner från Gramophone och BBC magazine, utmärkelser från dansk radio och bästa klassiska album 2015 på iTunes. Men ingenting kan jämföras med deras trendsättande musikvideor på Youtube som fortsätter att generera visningar på totalt nära en miljon nu. Bara Ligeti-föreställningen har över 300 000.

Carion erbjuder en varierad och intressant repertoar. Ensemblen är väl förankrad i de etablerade blåskvintettverken, men har fått mest gynnsam kritik för sin tolkning av Carl Nielsen, franska kompositörer som Jean Françaix och särskilt de sex bagatellerna av György Ligeti. Carion har arbetat med flera tonsättare, framför allt med Morten Skovgård Danielsen, och kan även presentera ett unikt utbud av arrangemang av sin egen hornist, David M.A.P. Palmquist.