Camerata Nordica Chamber Ensemble

Lördag 16 september 2023 kl 15:00
Argus, Argussalen

Ralph Vaughan Williams
Pianokvintett i c-moll

Franz Schubert
Pianokvintett i A-dur D. 667 “Forellkvintetten”

Camerata Nordica är Kalmar läns professionella kammarorkester och räknas som en av Sveriges främsta inom sin genre. Utmärkande för orkestern är att den spelar i camerataform, utan dirigent och stående i en tät formation, som ger energi och samspel. Orkestern har, förutom turnéer i Sverige, gjort flera utlandsturnéer. En speciell händelse var debuten på BBC Proms i London, världens största festival för klassisk musik. I Kalmar län har orkestern en stark relation till sin publik och stärker musiklivet. Ensemblen medverkar med unga i länet som till exempel i Klassisk melodifestival och Länsstråkorkestern (LSO) för ungdomar.

Camerata Nordica beställer regelbundet nyskriven musik av svenska samtida kompositörer. Genom ett intimt samarbete med skivbolaget BIS har Camerata Nordica givit ut ett stort antal skivor varav tre blivit nominerade för en Grammis-utmärkelse.

Efter några säsonger med musik för stråkar utforskar Camerata Nordica Chamber Ensemble pianorepertoaren under säsongen 22/23. De har valt Bartók och Brahms pianokvintetter för att låta publiken upptäcka såväl mer sällan spelad musik som ett av de berömda och mer frekvent framförda kammarmusikverken.


Konserten arrangeras i samarbete med