Svenska Kammarkören
Juan Zurutuza - piano

Paris i mitt hjärta
Lördag 2 november 2024 kl 15:00
Argus, Argussalen

Paris har alltid haft en dragningskraft för alla sorters konstnärer - således även musiker. Här kommer ett erbjudande från Svenska Kammarkören om att lysa upp höstens mörker med ett ljusskimrande program av musik skapat i Paris!

Vi börjar i Rossinis salong på 1860-talet där musikvärldens höjdare brukade samlas för ett musikaliskt drop-in, där det jammades för eller med den gamle mästaren. Här bjuder kören på en dramatisk mini- kantat om åskväder, en duett för två katter och en briljant skål inför det nya året. Pianomusik av Liszt och Saint Saëns spelas av Göteborgs Symfonikers virtuosa pianist Juan Zurutuza och första delen avrundas med Gabriel Faurés spännande utflykt till orienten “Les djinns”.

Andra delen fokuserar på tre giganter från 1900 talet - Debussy, Ravel och Poulenc och avslutas i cabaret-stil med tre härliga chansoner av Édith Piaf.

Svenska Kammarkören är en Göteborgsbaserad kör som bildades år 1997, då under namnet Simon Phipps Vokalensemble. Körens mål är att presentera körmusik på hög nivå för en bred publik och att vara ambassadör för svensk körmusik internationellt. Repertoaren spänner över klassisk körmusik från renässansen till nyare, kontemporär musik, ofta musik skriven direkt för kören. Svenska Kammarkören brinner för att ständigt utvecklas, både som individuella sångare och som ensemble. Vi strävar efter att vara en grupp där varje individ är av stor betydelse och där alla tar ansvar för att tillsammans lyfta varandra att bli en ambitiös, samsjungen och varm kör som tillsammans med publiken kan skapa oförglömliga stunder. Svenska kammarkören består av sångare boendes i Göteborg med omnejd. Medlemmarna har varierande bakgrund, men många är verksamma som musiker, musiklärare, eller körledare. Vi som musicerar tillsammans i kören vintern 2024 är följande personer:

Sopraner
Charlotta Alexén, Emily Bache, Anna Bylund, Ylva Dahl, Frida Elmeke, Katarzyna Łapot, Amanda Nilsson och Michelle Söder.

Altar
Olivia Bengtsson, Lea Börjeson, Jessica Erenmalm, Joanna Langer, Annette Marke, Charlotta Nordberg, Kajsa Olde, Carolina Poelk, Lisa Sand och Monica Thorén.

Tenorer
Magnus Gyllenhammar, Magnus Heier, Teo Ostwald, Sebastian Malmström, Albin Rydberg, Lars Rådbo, Johan Svan och Johan Tivander .

Basar
Anders Ahlbom, Gabriel Asphult, Christoph Bauer, Aart De Zitter, Simon Mare, Mikael Paradis, Daniel Quigley, Gustav Rohman och David Sturk.